sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Hyvä lenkki, parempi mieli


Koko viikon olen harmitellut, kun en mielestäni ole päässyt harrastamaan liikuntaa niin paljon kuin haluaisin. Onneksi kuitenkin on HeiaHeia, josta voi tarkistaa asioita, jos vain on huomannut kirjata ne saman tien muistiin. Lahjomaton laskuri osoittaa, että kuluneella viikolla on ollut kaksi lepopäivää, edellisellä viikolla kolme. On sitä siis jonkin verran tullut liikuttua, vaikkei siltä niin tunnukaan.


Mistä siis kiikastaa? No siitäpä tietenkin, etten ole päässyt zumbaamaan melkein kahteen viikkoon! Syyt ovat olleet monet eivätkä ollenkaan mielenkiintoiset, en vain ole päässyt tunneille. Kaiken kukkuraksi kuulin tänään kuntokeskuksen teematunnin vaihtuneen toisen lemppariohjaajani zumbaan. Muutoksesta ilmoitettiin vain Facebookissa, ja niinpä sekin tunti meni multa sivu suun. Alahuulen väpättäessä tuli vähän mieleen, että olenkohan riippuvainen zumbasta?

Onneksi armaani päätti juuri sillä hetkellä palata kotiin työpaikan liikuntapäivästä viedäkseen mut kaupunkiin lunastamaan äitienpäivälahjani. Sain nimittäin korttien lisäksi lupauksen uusista lenkkareista. Tänään olikin sopiva hetki käydä ostoksilla, kun Intersportissa oli kaikista vaatteista ja kengistä 20 prosentin ale. Väkeä oli tietysti sen mukaisesti, ja sain etsiä kenkäni itse. Aloitin kokeilun Brookseista, mutta jalka on muuttunut vuodessa sen verran, ettei sama malli enää tuntunutkaan hyvältä. Lopulta päädyin ottamaan laatikon, jonka kyljessä luki Asics Gel-Nimbus 12. Kansi piti kyllä ensikurkistuksen jälkeen panna hetkeksi kiinni, ennen kuin rohkenin ottaa kengät laatikosta! Lukihan laatikon kyljessä että pink/white/black, mutten silti osannut odottaa moista väri-ilottelua... Kokeilin kumminkin, tykkäsin mallista ja ostin, kun muutakaan väriä ei ollut. Onhan niissä hiukan violettiakin ja mustat kantapäät. Väri on kuvassa todellista haaleampi, luonnossa kärjet ovat räikyvän pinkit :-)


Kotiin päästyämme lähdin saman tien kokeilemaan uusia kenkiäni. Nauhoitus kulkee mielenkiintoisesti ukkovarpaan suunnalta keskelle, mikä tekee kengistä tosi istuvat mun jalkaani. Kanta on hiukan korkeampi kuin tähänastisissa kengissä, joten juoksin alkuun ehkä hiukan liian pystyssä mutta kun olin hölkännyt kolmisen kilometriä sopivan alamäen alkuun, oikea juoksuasento tuntui löytyvän. Sitä sitten pidettiin yllä kotiin asti.

Yllättäen kengät ovat aika lämpimät. Yleensä mulla ei tule jalkateriin lenkillä kovin kuuma, mutta nyt kyllä jalat hikosivat ihan kunnolla. Talvella sitten juostaan näillä, jos pakkasta ja hiekkaa on sopivasti. Ei se hikoilu ihan säädytöntä ollut, mutta oikein kuumajalkainen ei välttämättä pidä näistä kengistä. Muuten kengät tuntuivat oikein hyviltä!

Maanantaina juoksin meidän kuntopolun pitemmän lenkin ensimmäisen kerran elämässäni kokonaan läpi, ja kaiken lisäksi juokseminen tuntui helpolta. Tänään saman lenkin alkupuolella otti pohkeiden sivulle, mutta se meni ohi kun korjasin asentoa. Vauhti ei ole hirmuinen, sillä 7,5 kilsan lenkkiin meni aika tasan tunti. Mulle on kuitenkin tärkeämpää tuntea lenkin lopussa, että olisin jaksanut juosta pitempäänkin. Säästetään silti voimia Ponnenjärvelle, ja vauhtiakin ehtii petrata kyllä kesän mittaan :-)

Tämän päivän lenkillä kyllä hiukan huvitti, kun matkan puolivälissä sisäinen matkaradioni alkoi tahdittaa askelta kappaleella ”Putte-Possun nimipäivä”. Erityisesti mielessä pyöri kohta ”ja siellä kaikilla oli niin mukavaa/oi, jospa oisin saanut olla mukana”. Ilmeisesti se zumbaharmitus vielä takoi takaraivossa! Kotiin päästyä se oli onneksi jo ohi. Liikunta oli parasta lääkettä tähänkin vaivaan :-)

4 kommenttia:

 1. Mahtavan väriset lenkkarit!! Mä tykkään.. =)
  Munkin pitäisi ajatella uusia lenkkareita. Tuollaiset kelpaisivat minullekin... Saapas nähdä... nyt pitäisi vain saada itseni enste takaisin lenkkipoluille. En ole juossut matkan jälkeen lainkaan... (punastuu ja häpeää...)
  .. varsinkin, kun luin, kuinka sinulla oli vain kaksi lepopäivää... Itselläni ainut liikunta viime viikkoina on ollut hyötykävely..

  Ihania lenkkejä sulle ihanissa upouusissa lenkkareissa. Nyt ovat kelit parhaimmillaan..
  Minunkin pitää ottaa itseäni niskasta kiinni.. ja kunnolla. =)
  Voi hyvin!! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Teveronika! Pakko oli hommata uudet, kun viime keväänä ostetut tuntuivat ihan kummallislta. Niin se on askel muuttunut talven aikana toisilla kengillä :-)
  Kaikille tulee kausia, ettei tule käytyä lenkillä (tai salilla tai zumbassa, mitä sitten harrastaakaan), niin että älä suotta häpeä. Hyötykävely on aina parempi vaihtoehto kuin auto tai bussi. Kyllä se siitä lähtee taas!
  Hyvää vointia sinullekin!

  VastaaPoista
 3. No, eilen käväsin pikkulenkillä reilun kolmen viikon tauon jälkeen. Huomasin, että kengät tuntuivat aikansa palvelleilta.. =0) ..ei tuntunut minkäänlaista tukea missään... :(
  Vaikka on minulla toisetkin juoksukengät, toisia vähän uudemmatkin, mutta kenkäostos on kumminkin edessä. Se saa toivon mukaan uutta intoa ja säännöllisyyttä hölköttelyihini...
  Hölkkäilyiloa sinulle. =)

  VastaaPoista
 4. Kyllä se kummasti kannustaa, kun on uudet kengät tai jotain. Mun täytyy kyllä hankkia uudet liivit, nykyiset alkaa jo olla löysät.
  Onnea kenkäostoksille!

  VastaaPoista