lauantai 8. lokakuuta 2011

Elpymisen merkkejä

Nyt alkaa hiljalleen taas tuntua siltä, että tässähän alkaa oikeasti päästä liikkeelle. En tiedä johtuuko se siitä, että taivuin viimein kokeilemaan Jutta Gustafssonin GFG-dieettiä. Siinä on proteiinia vähintään kaksin verroin se määrä, mitä normaalisti söisin. On ollut vähän pakko liikkua kun alkoi tuntua siltä, että muuten kohta poksahtaa. Muutenkin GFG eli GoFatGo uhkasi muuttua mun kohdallani WFW- eli WelcomeFatWelcome-dieetiksi, joten se siitä. En tiedä pitäisikö mun sitten liikuskella enemmän vai keskittyä enempi lihastreeniin, jotta laardi lähtisi kyljistä. Siitä en ainakaan tykkää, että koko päivän paleltaa jos erehtyy aamulla käymään jumpassa tai lenkillä. Niin käy jos ei syö kunnolla.

Liikuntaa on tullut harrastettua kokeilun aikana seuraavasti:

Viikko 39:
ti aamulla kävelylenkki, illalla hölkkälenkki
to vesijuoksu
pe fysiopilates
la aamulenkki, iltapäivällä BodyPump, jota edelsi 20 minsan tekniikkavartti
su pyörälenkki

Viikko 40:
ma aamukävely, illalla zumba
to vesijuoksu
pe fysiopilates
la kuntosali
ja huomenna voisin käväistä vaikka pyöräilemässä.

Näiden lisäksi mulle tulee hyötykävelyä tuollaiset 12-14 kilsaa viikossa ja muuta touhotusta tarpeen mukaan. Liikkeelle lähteminen on tuntunut paremmalta uin osasin odottaa näin pitkän tauon jälkeen. Ehkä alku oli sitten tarpeeksi maltillinen.

Pyöräilystä tuli mieleeni, että Kilometrikisa päättyi kuun vaihteessa. Sain kokoon 113 kilsaa, mikä jäi pahasti tavoitteesta. Keväällä haaveilin salaa jostain tuhannesta kilsasta ja järkevästi puolitin sen viiteensataan, mutta niinhän siinä tällä kertaa kävi että tavoite jäi saavuttamatta. Paremmalla onnella ja tsempillä ensi kesänä!

Kisassa oli se hauska puoli, että kilometrejä kirjatessa näki myös, paljonko bensaa pyöräilykertymä säästäisi verrattuna vastaavaan matkaan autolla. Mulla säästö oli jotain yhdeksän litran luokkaa, mutta todellisuudessa mun pyörälenkit oli nimenomaan lenkkejä eikä hyötymatkoja. Toinen juttu on, etten aja autoa vaan liikun aina kävellen tai julkisilla, vaikka se joskus vaatiikin hiukan huumorintajua. Bensansäästölaskuri oli silti ihan kiva ominaisuus, ja jos kerran kuvittelemaan ruvetaan niin voisin kuvitella mitä olisin säästänyt jos ajaisin jotain superautoa, joka nielee pitkästi toistakymmentä litraa satasella :-)

Tänään olisi ollut ihan loistava lenkkisää, mutta meillä on kotona vajaamiehitys. Mies on ollut talkoissa koko päivän. Peukut pystyyn, että sää jatkuu yhtä mainiona vielä huomennakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti