perjantai 18. kesäkuuta 2010

Nyt on tilanne tämä

Viime elokuussa päätin, että osallistun tänä kesänä puolimaratonille. Valmistautumisaikaa oli siinä vaiheessa yllin kyllin, mikä olikin tarpeen. Liki nelikymppisen, reippaasti ylipainoisen naisen ei pidä lähteä soitellen sotaan. Olin kyllä lenkkeillyt kävellen koko kesän, mutta juokseminen kävi liikaa luiden päälle. Päätin siis harjoitella määrätietoisesti tulevaa koitosta varten. Mutta kuinkas siinä oikein kävikään?

Aloitin harjoittelun pidentämällä kävelylenkkejä ja parantamalla vauhtia sauvojen avulla. Syksyllä tein pisimmillään 17 kilometrin lenkkejä ja hölköttelin osan matkasta. Kaikki oli siis hyvin...kunnes jalkaterään alkoi koskea ihan järjettömästi. Kävelylenkkareissani olivat kilometrit tulleet täyteen, ja juokseminen oli viimeinen pisara. Lepuutin siis jalkaa pari kuukautta ja käytin ajan hyväksi kertomalla aikeistani tutuille ja tuntemattomille. Ostin myös Kirsi Valastin Naisen juoksukirjan. Selitin itselleni, että henkinen valmentautuminen on puoli suoritusta... Uimahallissa tuli sentään käytyä kerran viikossa.

Tammikuussa aloin taas lenkkeillä varovasti ja juoksentelin lyhyitä pätkiä. Syksyllä hiljalleen aloittamani kotizumba oli tehnyt tehtävänsä, eikä juokseminen tuntunut ollenkaan niin pahalta kuin kesällä. Osansa oli varmasti myös uusilla lenkkareilla. Juoksuosuudet pitenivät hiljalleen.

Kun kelit alkoivat olla liukkaita, lenkkeilyyn tuli tauko. Innostuin zumbasta niin, että pompin olkkarin lattialla viitenä kuutena päivänä viikossa. Lisäksi hankin sukset ja kävin hiihtelemässä ensimmäisen kerran yli 20 vuoteen, ja vielä vapaaehtoisesti!

Kevään koittaessa aloin taas sauvakävellä vaihtelevan pituisia lenkkejä. Välillä otan sauvat toiseen käteen ja juoksen pätkän matkaa ihan huvikseni. Puolimaraton häämöttää heinäkuun lopussa, ja tällä erää tärkein tavoitteeni on päästä maaliin. Ainahan voi petrata ensi vuonna. Nyt haluan vain näyttää itselleni (ja vähän muillekin), että pystyn siihen.

Ja minähän pystyn!

2 kommenttia:

  1. Onnittelut uudesta blogista!! Nyt se on sitten aloitettu!! Hieno homma ja tsemppiä jatkoon!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, tinttari!

    Nämä blogikuviot vaativat näköjään vähän totuttelua, mutta kyllä tämä tästä :-)

    VastaaPoista