lauantai 14. tammikuuta 2012

Tanssin hurmaa

Taisi olla marraskuuta, kun sain kutsun tanssiyhdistys Ductian tanssipäivään Poriin. Eihän mua tarvinnut paljon yllyttää, semminkään kun kyytikin järjestyi mukavasti. Viime sunnuntaina siis keräsin kassiin jumppavaatteita, vettä ja evästä ja hyppäsin Astan autoon puoli kahdeksalta aamulla.

Tanssipäivä järjestettiin Hostel Riverissä, jossa oli pieni peilisali. Onnistuimme (tai siis Asta onnistui) ajoittamaan perille tulon niin, että päivän aloittanut itämaisen tanssin alkeistunti oli lopuillaan. Me aloitimme kreikkalaisella tanssilla, jossa alkuun veivattiin jonkin aikaa suhteellisen yksinkertaista askelkuviota. Seuraava kuvio olikin sitten sellainen, että oksat pois! Onneksi sitä ei tajunnut kovin moni muukaan, joten ohjaaja otti samasta kuviosta hiukan yksinkertaisemman version...

Kreikkalaisia tansseja seurasi mustalaistanssin tunti. Ohjaaja kävi läpi koreografiaa, jonka oli esittänyt jossain. Menetelmä oli se, että ensin opeteltiin pieni pätkä alusta, sitten kun se alkoi sujua, lisättiin taas pari kuviota ja vedettiin joka kerran  alusta opetellun osuuden loppuun. Näin ei päässyt alku unohtumaan, ja tunsi oikein oppineensa jotain. Leveä hame näytti olevan oleellinen asuste. Onneksi niitä sai lainaksi. Monilla harrastajilla näkyi olevan myös kolikkovyö tai vastaava lanteilla.

Sitten oli ATS:n alkeiden vuoro. ATS on lyhenne American Tribal Stylesta, jota kuvaillaan naisellisen voiman ja yhteisöllisyyden tanssiksi. Siinä on nimittäin se jännä piirre, että joukolla tanssiessa ”esitanssija” voi vaihtua koko ajan, ja ilmeisesti koreografioita ei varsinaisesti ole vaan tanssiminen tapahtuu improvisoimalla tiettyjä liikkeitä käyttäen... Tällä kertaa tietysti ohjaaja pysyi koko ajan samana! ATS:ssä on piirteitä itämaisesta tanssista, flamencosta ja intialaisesta temppelitanssista, mutta tiettyjä erojakin on. Tunti oli aika rauhallinen, mutta kyllä siinä silti tiesi tekevänsä, kun koko ajan piti kannatella käsiä ja pysytellä uljaana.

Sitten tuli toinen itämaisen tanssin alkeistunti. Kolikkovyö esiin ja kiemurtelemaan! Olenhan minä tätäkin joskus harrastanut, mutta kroppa on muuttunut sen verran että kaiken sai opetella uudelleen. Lähinnä tehtiin pyörityksiä ja iskuja ja vähän jotain askellusta.

Nämä neljä tuntia olivat suhteellisen kevyitä. Zumbatunti olikin sitten jotain ihan muuta! Olenhan mä ollut vauhdikkailla zumbatunneilla ennenkin, mutta nyt oli sata lasissa koko ajan. Hauskaa oli, totta kai!

Zumban jälkeen Asta ja minä päätimme karata emmekä enää jääneet lihaskuntotunnille, vaikka se olisikin tehnyt hyvää. Kokematta jäivät myös keppitanssi, joka oli tarkoitettu itämaisen tanssin alkeet hallitseville, Bollywood-tunti sekä kolmen vartin venyttely ja loppurentoutus. Näin ollen olin kotona jo puoli yhdeksän maissa illalla.

Kiitos Pori ja PPP!

4 kommenttia:

 1. Ihana teksti!! Oli hienoa että olitte mukana!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiinuli!
   Pitihän sitä tulla, kun kerran kutsuttiin :-D
   Ties vaikka tulisin toistekin!

   Poista
 2. Oo, noi tanssit kuulostaa tosi mielenkiintosilta! :D Itekkin bloggailen ja etitään koko ajan uusia liikuntalajeja (ja ruokavalioita yms) testattavaks, ni täst sain vähä lisäideoita ;)

  t. Yassu & Viola
  oikeanelamankoekaniinit.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Yassu ja Viola,
   mielenkiintoisia ne olikin kaikki. Jokainen tanssi oli omanlaisensa vaikka jotain samantyyppistä monessa tanssissa olikin. Mikä tahansa niistä voisi viedä mennessään, kun oikein rupeaisi harrastamaan... Puhumattakaan siitä että vaikka nämä eivät varsinaista hikiliikuntaa olekaan, niin kropan hallinta kyllä kasvaa :-)

   Poista