lauantai 23. lokakuuta 2010

Vieraissa maisemissa

Tänä vuonna vietimme syyslomaa Vuokatissa, ja kyllä se tulikin tarpeeseen. Auto pakattiin täyteen lenkkivehkeitä, jumppavaatteita ja uimavarusteita, ja sitten suunnattiin kokka pohjoiseen.

Ajosäät olivat mennen tullen mainiot, mutta muuten sitten tuuli, satoi ja tuli räntää. Lenkkeily jäi siis vähiin, mitä nyt yhtenä päivänä kipaisin 2,5 kilsaa sillä aikaa kun ruoka oli uunissa ja toisena päivänä raahasin kahta vastahakoista koulukasta pitkin metsiä :-)

Kylpylän kuntouintialtaassa kävin räpiköimässä neljään otteeseen. Syyslomaviikolla siellä oli yllättäviä yleisöryntäyksiä, joten altaan äkillisesti täyttyessä jätin välillä matkauimiset aiottua lyhyemmiksi. Matkat vaihtelivat 500 metristä kilometriin.

Sen sijaan otin kaiken irti Katinkullan jumpista! Aloitin sunnuntain zumbasta. Nuori miesohjaaja veti alkulämmittelyksi aerobicia askelkyykkyineen kaikkineen ja piti koko tunnin ajan yllä sellaista vauhtia, että oksat pois. Elämäni ehdottomasti rankin zumbakokemus, joka vain todistaa, miten paljon ohjatun liikuntatunnin teho riippuu ohjaajasta.

Maanantaina oli vuorossa LesMillsin BodyBalance. Olen kokeillut sitä kerran aiemmin reilu vuosi sitten, eikä siitä jäänyt oikein mitään mieleen. Nyt jäi mieleen kaikenlaista, kuten se, että keskikroppa ja tasapaino vaativat vielä vähän kehittämistä...

Tiistaina kävin BodyPumpissa. Sitä olen kokeillut 13 vuotta sitten ja tykkäsin kovasti, mutten kuitenkaan etsinyt paikkaa jossa olisin voinut harrastaa sitä vakituisesti. Nyt paikalla oli niin paljon väkeä, ettei kaikille riittänyt painoja. Vieressäni oleva nainen huhki koko tunnin läpi viiden kilon levypainoilla, mulla oli 2,5-kiloiset ja kilon painoiset. BodyPump oli ihan OK nytkin, muttei niin kivaa kuin muistin.

Keskiviikkoaamuna menin Venyttelevään keppijumppaan, joka oli jälleen yleisömenestys. Osa porukasta sai ottaa pumppitangot keppien sijaan, ja minä tietysti otin tangon. Se ei tuntunut olevan yhtään liikaa, eipähän tullut huidottua miten sattuu. Yllättävää kyllä, venyttelyä olikin vain kymmenisen minuuttia lopussa.

Illalla kävin taas BodyBalancessa toteamassa, että edelliskerran havainnot totta tosiaan pitävät paikkansa.

Torstaina oli paha nakki päättää, menisinkö BodyPumpiin vaiko BodyCombatiin. Combat veti pitemmän korren, koska sitä en ole kokeillut koskaan ennen. Vähän kyllä mietin etukäteen, onko tunti ihan liian rankka, mutta senhän näkee vasta kun kokeilee.
Kyllä kannatti! Se oli tosi kivaa! Tykkäsin, vaikkei musta ihan heti karatekaa eikä potkunyrkkeilijää tulekaan. Tunnilla tuli mieleen hyviä kuntonyrkkeilymuistoja liki 20 vuoden takaa, eikä tekniikkakaan ole ihan kokonaan unohtunut :-)
Pitää varmaan ehdottaa oman kuntokeskuksen yrittäjälle jotain vastaavaa, LesMillsin tunteja siellä ei ainakaan vielä ole.

Takana on siis tavallisesta poikkeava liikuntaviikko sekä runsaasti lepoa, saunomista ja unta. Tekipä eetvarttia! Tämän päivän lenkki kotimaisemissa tuntuikin jo mukavasti vaihtelulta :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti