torstai 2. joulukuuta 2010

Talven ensimmäinen lumilenkki

Eilen pakkanen lauhtui sen verran, että arvelin pääseväni lenkkeilemään. Oli jo aikakin, sillä edellisestä lenkistä on tullut kuluneeksi yli kaksi viikkoa! Niinpä pistin perunakattilan kiehumaan ja annoin esikoiselle käskyn vahtia sitä, vedin Vegat jalkaani ja lähdin menemään.

Koska viime lenkistä on aikaa, ajattelin noudattaa viiden kilsan lenkkiohjelmasta viimeisen viikon rytmitystä: 2 min. kävelyä, 10 min. juoksua. Alkuun kävelin kuitenkin kolme minuuttia ja lähdin sitten hölköttelemään ylämäkeen. Jossain vaiheessa huomasin, että naama oli kurtussa sen oloisesti kuin juokseminen olisi ollut kamalan raskasta. Ajatukset olivat vähän sen mukaisia. Kun otsarypyt oli oikaistu, tuntui paljon kevyemmältä. Kymmenen minuutin jälkeen vaihdoin kävelyyn ja ravistelin kinttuja, sillä pohkeissa painoi hiukan. Parin minuutin päästä lähdin taas juoksemaan ja hilppaisin siitä puolivahingossa kotiin asti eli 18 minsaa yhtä kyytiä. Se siitä suunnitelmasta :-)

Kengät eivät lipsuneet yhtään, mutta meno oli hiukan erilaista kuin tavallisesti. Ensinnäkin juoksin melkein koko matkan jalkakäytävällä ja valitsin reitin, jolla  nousut ja laskut vaihtelevat tiuhempaan. Ovathan ne paljon loivempia, mutta silti. Asfaltista huolimatta alusta oli normaalia pehmeämpi lumen takia, ja ehkä siksi lenkki tuntuukin nyt pakaroissa ja jalkojen takaosassa, ja polviakin vähän juilii. Tai sitten syyllinen on maanantain kahvakuulajumppa.

Mutta oikeastaan haluaisin hiihtämään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti