keskiviikko 23. marraskuuta 2011

CXWorx-maistiaiset ja viimeaikaisia saavutuksia

Maanantaina olin elämäni ekassa CXWorx-jumpassa. Lämmittelin huolellisesti zumbatunnilla, tai ainakin tarkoitus oli lähinnä lämmitellä. En sitten mennyt ihan sata lasissa, vaan vauhtia oli vain noin 95... Mutta kun kevyesti meni, niin annoin mennä.

CX-tuokio aloitettiin vatsalihasliikkeillä, joita tehtiin musiikin tahtiin tosi pitkään ja hartaasti. Olin vissiin syönyt päivällä vähän turhan paljon leipää, kun vatsassa alkoi kesken kaiken tuntua ikävältä muuallakin kuin lihaksissa. Toisen tai kolmannen biisin Hoover-liikkeissä keskityin vain pysyttelemään puolittain lankussa, kun pelkkä polvien nostaminenkin tuntuu alaselässä aika inhottavalta. Siitä huolimatta vatsaa tuli treenattua ihan riittävästi. Lisäksi tehtiin reisi-pakaralihasliikkeitä sekä yläselän liikkeitä tuubin kera, eli liikkeissä oli vastuksena kumiletkunpätkä, jonka päissä oli kahvat.

Tiesin kyllä etukäteen, että sessio kestää vain puoli tuntia. Siitä huolimatta yllätyin, kun treeni loppui ”nyt jo” – vatsalihasosuuden suhteellisen pitkä kesto kai sai kuvittelemaan, että kyllähän tämä jatkuu vielä vaikka kuinka kauan.

Jumpassa ei ollut hyppyjä eikä askeltamista, joten kaiken keskittymiskykynsä sai kohdistaa itse liikkeisiin. Näin lyhyen jumpan voi hyvin yhdistää jonkin toisen tunnin tai vaikka lenkin kanssa, mutta se ei välttämättä kaipaa mitään seurakseen. Vähän ihmettelin eri lihasryhmien painotusta, sillä vatsoja tehtiin varmaan ainakin puolet ajasta. Kyseessä on toki keskikroppajumppa, mutta mulla vain oli etukäteen vähän erilainen mielikuva koko hommasta. Menen tunnille kyllä toistekin, sillä se tuntui tehokkaalta eikä kestä tolkuttoman kauan.

 

Eilen kävin kuntosalilla uusien ohjelmien innostamana kolmannen kerran viikon sisään. Treeni tuntui hyvältä, mutta illalla kyllä vähän väsytti. Pitää varoa reuhtomasta liikaa, etten tule taas kipeäksi. Toisaalta en ole mielestäni tehnyt mitenkään turhan paljon, kun muutaman viime viikon saldo on seuraava:

ma 40 minsan hölkkälenkki
ke kuntosali vanhalla ohjelmalla
to tunti vesijuoksua

ma pumppitunti + zumba
pe Halloween-zumba
su päivällä haravointia, sulkapalloa ja kävelyä lasten kanssa yhteensä pari tuntia, illalla zumba

ma zumba
ti puolen tunnin reisi-vatsa-pakarajumppa kotona + hiukan ylimääräisiä jumppaliikkeitä
ke märän lehtikasan siirtämistä peräkärryyn tunnin verran
pe Physiopilates-tunti sekä 2,5 tuntia lehtien kärräämistä
la zumbatunti ja viiden kilsan hölkkälenkki
su zumba

to kuntosali
la kuntosali
su kävelylenkki

ma zumba + 30 min. CXWorx
ti tunti salilla

Lenkkeily on jäänyt vähiin, mutta sekin asia korjaantunee vielä tänään :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti