perjantai 28. tammikuuta 2011

Ponnenjärvi Non Stop 2011

Päätin jo pitkän aikaa sitten osallistua Ponnenjärvi NonStopiin. Aivan ensimmäisen kerran ajattelin asiaa jo silloin, kun se järjestettiin ensimmäistä tai toista kertaa, eli joskus 90-luvun alussa. Silloin olisi nolottanut liikaa kävellä välillä, enkä uskonut pystyväni juoksemaan kymmentä kilometriä. Tai kahtakymmentä. Edellytykset olisivat kyllä muuten olleet paremmat kuin nyt, mutta itsekritiikki oli liian korkealla. Nyt itsekritiikki ei ole enää yhtä kova, kuten ei kuntokaan :-)

Hetki on koittanut. Varmistin päivän Lissu Rannikolta, joka järjestää tapahtuman. Hän kertoi, että tänä vuonna Ponnenjärveä lähdetään kiertämään perjantaina 20. 5. kello 18. Tapahtuma loppuu lauantaina kello 18, kun 24 tuntia tulee täyteen. Sinne siis!

Jutun juoni on tämä: Reitti kiertää Ponnenjärven, ja matkaa kierrokselle tulee 10 kilometriä. Lähtöpaikalta Sepänniemen lomakylästä lähtee tasatunnein kellokas, joka kiertää reitin tunnissa ja luovuttaa vuoron seuraavalle kellokkaalle. Kellokkaan vauhdissa ei tarvitse pysyä, vaan omaa vauhtiaan saa juosta niin monta kierrosta kuin tahtoo. Tapahtumassa kuulemma onkin paljon ultrajuoksijoita, jotka taivaltavat vuorokauden mittaan toistasataa kilometriä... Kierroksia ei myöskään tarvitse juosta peräjälkeen, vaan niiden välillä voi levätä ja lähteä sitten taas, jos siltä tuntuu. Ennen lähtöä ilmoitetaan oma tavoite, jonka kernaasti saa ylittää :-) Ainakin aikaisemmin tapahtumassa on voinut juosta myös virallisen puolimaratonin tai maratonin.

Suurin osa reitistä on maantietä, Töysän keskustan halki juostaan asfaltilla. Vielä kun osaisi päättää mihin aikaan lähtisi! Aamunhämärissä olisi ihanaa hölkätä niin sanotusti valoa kohti, mutta kyllä se nukkuminenkin olisi aamulla ihan mukavaa. Toisaalta, jos aamukuudelta ei ole yhtään kierrosta vielä takana, niin luulen ettei siinä vaiheessa enää oikein malta nukkua. Kisajännitys meinaa iskeä jo nyt, kun asiaa oikein ajattelee :-)

Näköjään tapahtuman tiedot ovat ehtineet Juoksukalenteriinkin sitten viime näkemän, siellä nimi on muodossa Ponnejärvi Non Stop. Rakkaalla järvellä on monta nimeä :-)

4 kommenttia:

 1. Itsekritiikki on kyllä jännä juttu. Joissakin asioissa sitä on tolkuttomasti ja sitten taas tällaisissa liikunta asioissa se näyttää häviävän tiettyyn pisteeseen saakka. :)

  Saa nähdä, minä en ole vielä päättänyt suuntaan enkä toiseen näissä juoksutapahtumissa. Kahvaan nyt ensin sitä kuulaa ja katson sitten.

  VastaaPoista
 2. Näin on, Outi! Iän myötä turha itsekritiikki karisee, pääasia on että lähtee liikkeelle :-)

  Sekin on totta, ettei pidä hajottaa keskittymistä. Hyvinkään kisat ovat niin pian, että ehdit miettiä noita kevään juoksutapahtumia vielä moneen kertaan niiden jälkeenkin. Melkein tekisi mieli tulla kannustamaan sinua ja Nissiä :-)

  VastaaPoista
 3. Joo tervetuloa Non Stop.iin vaan! Lissu kun on idean äiti ja meikäläinen nimetty sen isäksi, en voi olla tähdentämättä tapahtuman kynnyksen mataluutta. Takuuvarman juoksuseuran kierrokselle ja mitalin, saunan ja T-paidan saa jokainen osanottaja. Vaikka kiertäsi omaan tahtiin hitaammin tai nopeammin kerran tai useammin, kävellen tai juosten!
  Voittaja tietenkin on se joka eniten kierroksia kiertää, mutta voittaja voi olla myös hienon keväisen juoksukokemuksen saaja.
  Tervetuloa nauttimaan 20-21.05.2011 Töysään!
  t. TJH

  VastaaPoista
 4. Kiitos TJH, ilman muuta tullaan! Toivottavasti muutkin innostuvat kokeilemaan! :-)

  Tämänpäiväisen lenkin perusteella alkaa jo tuntua siltä, että suurin pulma on sen päättämisessä, montako kierrosta meinaa kiertää. Nälkä kasvaa syödessä, nääs :-)

  VastaaPoista