sunnuntai 8. elokuuta 2010

Eteenpäin, sanoi mutsi lumessa

On vähän vaikea uskoa, että KiipFitistä on vasta viikko. Tuntuu kuin en olisi juossut vuosiin! Sääri se jaksaa tietysti muistutella, mutta into liikkeelle olisi kova. Keskiviikkona lähdin jo sauvakävelylle, mutta oli pakko kääntyä kesken kaiken, kun jalat tuntuivat nitkahtelevan alta. Ei auta kuin olla lenkkeilemättä viikko pari ja katsoa sitten pitääkö lepokautta vielä jatkaa.

Niinpä olen sitten polkenut kuntopyörällä kevyellä vastuksella ja pitänyt vauhtia tuossa 90 kierroksen paikkeilla. Lisäksi olen tehnyt niitä vihattuja vatsalihasliikkeitä ja vahvistellut muitakin lihaksia. Silti vähän polttelee, että pitäisi päästä lenkille! Onneksi on niin kuuma, että se hinku päättyy jo ulko-ovella.

Tässä on nyt sitten hyvä suunnitella syksyä. Suunnittelua tässä vähän kaivataankin, sillä kiinnostavia lajeja on ihan liikaa lenkkeilyn lisäksi.

Ensinnäkin zumba. Mä nautin siitä ihan älyttömästi ja pääsen sillä samoihin sykkeisiin kuin juoksemalla. Siinä on kaksi syytä jatkaa sitä, jahka sääri paranee. Nyt täälläkin on oikein valinnanvaraa tunneissa ja jos ei muu auta, niin zumbaan kotona.

Sitten uinti tai vesijuoksu. Vesijuoksu tukisi juoksuharjoittelua, uinti on muuten kivaa. Varjopuolena on se, että uimahallireissu pitää tehdä autolla ja matkat vievät oman aikansa. Voisihan samalla reissulla käydä uimahallin kuntosalilla, mutta kun kävelymatkan päässä on kolme kuntosalia, niin ehkä uintireissut voisi tehdä ihan erikseen.

Sitten se kuntosali. Siinä mä olen niin noviisi kuin olla voi, eli ainakin alkuun mulla pitää olla joku jolta kysyä neuvoa. Kyllä se siitä sitten. Suurin pulma tällä haavaa on, otanko salikortin ihan tuohon viereen vai liitynkö kuntoklubiin, joka on kyllä kalliimpi mutta jumppiin pääsisi samalla maksulla.

Kotona voin sitten jumpata ja zumbata, polkea kuntopyörällä ja sen sellaista. Mutta jos tämän kaiken yrittää ahtaa viikkoon, niin pieleen menee että paukkuu. Töitäkin pitäisi tehdä. Sitä paitsi harjoittelunhan pitäisi olla aina nousujohteista. Jos nyt ahdan viikot täyteen, niin mitä mä sitten lisään kuuden viikon päästä ja mihin väliin? On ihan hyvä, että uimahalli on vielä kiinni eivätkä syksyn jumpatkaan ole vielä alkaneet.

Tuossa kevätpuolella tein tällaisen liikuntasuunnitelman:

1. päivä lyhyt lenkki tai noin tunti muuta aerobista liikuntaa, kuten zumbaa tai uintia
2. päivä lihaskuntoharjoittelua tai joogaa
3. päivä pitempi lenkki tai max. 1,5 tuntia muuta aerobista liikuntaa
4. päivä lepopäivä.

...ja sitten taas alusta. Tämä toimi aikansa ihan hyvin. Nyt pitää ulottaa suunnitelma koko viikolle.

Lenkkeilystä pidän kiinni ilman muuta, nyt kun olen saanut pään auki. KiipFitin jatko varmistui, joten ensi kesän päätavoitteena on juosta koko reitti läpi - ehkä niitä kaikkein jyrkimpiä alamäkiä lukuunottamatta.

2 kommenttia:

  1. Hei!
    Löysin blogisi tänään. Hienoa lukea onnistuneista juoksukokemuksista. Itse olen ihan noviisi juoksemisen alalla. Tänä keväänä on Naisten Kymppi takana ja vielä syyskuun alussa Midnight Run edessä. Ensi keväälle haaveilen puolimaratonista :) Saas nähdä, kuinka käy. Juoksu kuitenkin muuttunut täysin käsittämättömästä rääkkäyksestä loistavaksi ajanvietteeksi. Hienoa! Onnittelut puolikkaasta!

    VastaaPoista
  2. Kiva, että löysit blogiini! Mäkin mietin keväällä tuota Midnight Runia, mutta päätin kuitenkin jättää sen ainakin vielä väliin. Ensi keväällä selvität puolimaratonin varmasti juosten läpi, jos nyt jo juokset kymppejä :-)

    Ajattelin tässä lähiaikoina silmäillä vähän erilaisia harjoitusohjelmia ja katsoa, onko niissä mitään oleellista eroa. Raportoin niistä täällä jossain vaiheessa :-)

    VastaaPoista