maanantai 15. marraskuuta 2010

Marcosilla, Imelda puhelimessa

Loppusyksystä totesin, että talossa pyörivien lenkkivermeiden määrä on kasvanut räjähdysmäisesti. Niinpä hankin niitä varten ihan oman naulakon, jossa on myös kolmihyllyinen kenkäteline. Nyt alkaa näyttää siltä, että meille on muuttanut urheiluhullu tuhatjalkainen. Osa miehen lenkkareista ja salikengistä pyörii edelleen kuistin lattialla, sillä kenkätelineellä on...

1. Brooks Adrenalinet, jotka ostin keväällä. Hyvät peruslenkkarit, jotka kyllä alkavat hiljalleen väsähtää.
2. Salomon Vegat, viime syksynä ostetut maastolenkkarini. Näillä on hyvä juosta talvella, sillä niihin saa mahtumaan villasukan...
3. Uudenkarheat Inov-8:t, joilla on juoksenneltu muutama lyhyt lenkki. Kevyet ja vaimentamattomat kengät ajetaan kunnolla sisään keväällä, kerron niistä tarkempia käyttökokemuksia siinä vaiheessa :-)
4. Rykän mustat, kauniit kuviosatiiniset tanssilenkkarit vai miksi niitä nimittäisin. Nämäkin ostin viime talven mittaan sekä
5. Puman valkoiset salikengät, jotka ostin Vuokatista koska Rykät olivat jääneet kotiin. Nämä tarjouskengät ovat kyllä olleet hyvä ostos.

Lisäksi tilaa vievät miehen kahdet paraatilenkkarit ja kori, jossa pidän pipoa ja hanskojani.

Olen siis reilun vuoden mittaan ostanut viidet urheilukengät, ja tulevat iljannekelit ovat saaneet harkitsemaan vakavasti nastalenkkareiden hankintaa. Käytän kyllä kaikkia kenkiäni ja useimmat olen ostanut alesta, mutta silti tuntuu hiukan siltä kuin mopo olisi karkaamassa rasasta. Ehkä siksi, että muuten kartan vaatteiden hankkimista kuin ruttoa.

Paitsi tietysti treenivaatteiden. Vielä keväällä sauvakävelin täysin tyytyväisenä t-paidassa, tuulitakissa ja siskolta ostamissani tuulihousuissa, ja alkukesästä liikuntagarderobini täydentyi muutamalla lyhythihaisella paidalla sekä pohjemittaisilla housuilla, joita niitäkään en ollut itse ostamassa. Syksyllä sitten hankin juoksuhousut ja pitkähihaisen paidan, ja onhan mulla tietysti pari kolme pitkähihaista kerrastoa. Lenkkivaatteita on siis ihan tarpeeksi. Kummasti sitä silti selaa silmät kiiluen urheiluliikkeiden mainoksia ja miettii, hankkisiko sitä, tätä vai kenties tuota. Viis siitä, että olen käyttänyt töissä vuosikaudet samoja vaatteita, jotka alkavat olla jo aika kulahtaneita. Mari kirjoitti omassa blogissaan samasta ilmiöstä joku aika sitten.

Oma lukunsa ovat tietysti sisäjumppavaatteet. Zumbatessa haluaisi käyttää jotain nättiä ja kirkasväristä nyt, kun näkee itsensä peilistä, ja uusi zumbavaatemallistokin on kuulemma tulossa. Tähän asti olen välttynyt zumbavaatekuumeelta, mutta kehitys näyttää kulkevan huolestuttavaan suuntaan. Toivottavasti Tarjoustalosta ostamani räikyvän pinkki toppi ajaa asiansa ja toimii jonkinlaisena rokotteena... Pitkät jumppahousut pitää ehkä hankkia, sillä nykyiset on ostettu hoikempina päivinä. Enää ei sentään tarvitse koko ajan pelätä, että housujen vyötärö lähtee rullaatirullaamaan alaspäin kesken kaiken, mutta eivät ne ihan sopivat ole. Vielä.

On tässä varusteluinnossa silti hyvätkin puolensa. Viime talvena sai miettiä tosissaan, mitä pukisi lenkille ylleen. Nyt liikkumaan lähteminen ei ole ainakaan siitä kiinni. Päinvastoin on pieni pakko lähteä liikkeelle, jotta vaatteisiin ja kenkiin sijoitetut rahat eivät valu hukkaan.

3 kommenttia:

 1. Uusi zumbavaatemallisto on jo ilmestynyt ja minä laitan tänään kuvia näkyviin. ;)

  Mutta kyllä tosiaan liikkumisen lisääntyminen lisää liikuntavaatteita ja kenkiä aika roimasti. Mitä enemmän liikkuu, niin sitä enemmän sitä kaipaa kunnon välineitä.

  Minun kuviosatiiniset Rykani repsottavat tuolla eteisen suunnalla ja pitäisi tosiaan keksiä uudet hyllyjärjestelyt järjestyksen pitämiseksi. Huokaus.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Outi! Pitääpä käydä katselemassa zymbavaatteita vähän etukäteen. Meillä on täällä lauantaina Zuper Zumba -tapahtuma, jossa on myös vaatemyyntiä :-) Toivoa vain sopii, että tänään alkanut kurkkukipu ehtii mennä ohi ennen sitä.

  Liikkeelle on paljon helpompi lähteä, kun ei tarvitse pohtia loputtomiin, mitä panisi päälleen. Pelkällä tuulipuvulla ei pötki pitkälle, jos alla on vaikka liian paksu collari tai jotain, mikä painaa ja puristaa. Sellainen tappaa liikuntakärpäsen aika vikkelään, jos se ei ole ehtinyt puraista kunnolla!

  Mitäs olet tykännyt Rykistä? Mä tykkään zumbata niillä, mutta salilla pidän jostain syystä mieluummin noita Puman Stokereita. Vaihtelu virkistää!

  VastaaPoista
 3. Kyllä Rykat on hyvät ja tykkään niistä kovasti. Ainut ongelma on, että kun pidän kolmessa paikassa zumbaa, niin yhdessä salissa ne suorastaan imeytyy siihen lattiaan kiinni. Jos muistaisin tänään ottaa vanhat kengät kokeilun vuoksi mukaan...

  VastaaPoista