maanantai 22. marraskuuta 2010

Viikon 46 liikunnat ja Zuper Zumba

Päättynyt viikko oli liikunnallisesti vähän erikoinen.

Maanantaina jätin kahvakuulailun väliin ja kävin lenkillä, kuten jo kirjoitinkin.
Sen jälkeen flunssa teetteli tuloaan, muttei onneksi päässyt puraisemaan kunnolla, sillä
lauantaina oli Hämeenlinnassa Zuper Zumba -tapahtuma, johon halusin ehdottomasti mennä :-)

Meno alkoi heti aamusta. Olin paikalla hyvissä ajoin ja ehdinkin katsastaa zumbavaatteiden maahantuojan myyntipisteen paljon ennen kuin zumbaaminen alkoi. Mukaan tarttuivat housut, joissa on kahta pinkin sävyä sekä musta-vihreä Feel the Music -paita. Housut testasin saman tien, mutta paitaa en pannut vielä päälle koska väriyhdistelmä olisi ollut aika raju.

Paikalla oli myös fysioterapeutti Antti, jolta hankin Inov-8-kenkäni. Fysioterapeuttisen neuvonnan lisäksi Antilla oli nytkin tarjolla juoksukenkiä. Inov-8:llä on kuulemma ollut valikoimissaan zumbakenkiäkin, mutta harmillisesti niitä ei ollut myynnissä. Löysin kyllä pätevän oloiset talvijuoksukengät, mutta niistä ei kuulemma ole mun kokoani jäljellä koko maassa... Lisäksi paikalla oli henkilö, joka teki kehonkoostumusmittauksia, mutta häntä en käynyt edes jututtamassa - tämän silavakerroksen näkee paljaalla silmälläkin.

No, mutta itse zumbaan. Paikalla oli kolme ohjaajaa, joista yksi oli ennestään tuttu täältä omalta salilta. Alkajaisiksi oli normaali eli reipas zumba, jossa ohjaajat vuorottelivat muutaman kappaleen välein. Täytyy sanoa, että se oma ohjaaja oli kyllä paras - toisella pääohjaajista on paljon aggressiivisempi ja kulmikkaampi tyyli. Makukysymyshän tämä on, ei tämä toinenkaan pääohjaaja huono ollut. En tiedä, oliko kolmas ohjaaja pyydetty mukaan varmuuden vuoksi, koska oma ohjaaja on ollut viime viikolla sairaana. Hyvin hänkin joka tapauksessa ohjasi, tyyli oli lempein näistä kolmesta. Hiki tuli joka tapauksessa, ja tunnin jälkeen kävin vaihtamassa paitaa ja haukkaamassa pätkän banaania.

Sitten vaihdettiin Toningiin. Mulla oli omat, levypaketin mukana tulleet kapulat mukana, mutta ilmankin olisi pärjännyt. Jaossa oli hiekalla täytettyjä muovipulloja, jotka ajavat mainiosti saman asian. Jos ensimmäisellä tunnilla oli tullut hiki, niin nyt vasta tulikin. Vettä kului tiuhaan ja välillä kävi mielessä, olisiko sittenkin pitänyt ottaa sitä urheilujuomaa, kuten ukkokultani neuvoi.

Toningin jälkeen hörpin juotavan jogurtin sillä välin, kun sali jaettiin kahteen osaan. Toisella puolella alkoi lasten Zumbatomic-tunti ja toisella leppoisampi ja hypytön Zumba Gold. Alkuun tuntui, että onko tämä vähän liiankin leppoisaa, mutta liikkeessä pysyminen tuntui hyvältä ajatukselta ennen viimeistä normaalia zumbatuntia.

Ajatus oli parempi kuin arvasinkaan. Jos ensimmäinen tunti oli hikinen, niin oli kyllä viimeinenkin. Nopeita kappaleita, isoja hyppyjä! Siitä ei olisi tullut mitään, jos olisin lepäillyt Gold-tunnin ajan...

Sitten oli arpajaiset, joissa voitin hiuslenkkejä. Onneksi niitä voi käyttää rannerenkainakin, sillä olin juuri torstaina käynyt leikkuuttamassa tukkani lyhyeksi :-)

Tulin siis zumbanneeksi yhteensä neljä tuntia, ja lopuksi venyteltiin puolisen tuntia. Suihkun jälkeen olo oli autuas ja kotiin päästessä tosi nälkäinen! Tammikuussa on kuulemma taas tarjolla Zuper Zumbaa, ja takuulla olen mukana. Kaukaisimmat tulijat olivat muuten muistaakseni Torniosta.

Eväänä mulla oli kaksi banaania, juotava jogurtti, magnesiumpitoista Novelle plusia, kraanavettä, proteiinipatukka, pillimehua, rusinoita, pari Fitness-patukkaa ja parin Elovena-keksiä. Näistä kannoin suurimman osan takaisin kotiin. Join vain puolet Novellesta, jogurtin ja pari pullollista vettä ja söin banaaninpätkän. Kotona sitten vetelin naamaani rahkapurkin, proteiinipatukan ja loput Novellesta, otin torkut ja söin illalla kunnon ruokaa. Aamulla olin syönyt kuuden aikaan puuroa ja vielä ennen lähtöä voileivän ja maitoa, ja olo oli mitä mainioin. Ensi kerralla taidan ottaa mukaan samantapaiset eväät kuin puolimaralle, eli urheilu- ja palautusjuomaa nyt ainakin. Tilaisuus niiden testaamiseen on ainakin mitä mainioin :-)

Sykemittaria en ottanut mukaan. Se kävi kyllä mielessä, mutta siitä olisi tullut liikaa suorituksen makua. Tarkoitus oli mennä pitämään hauskaa, ja hauskaahan siellä oli!

Niin, ja sunnuntaina en tehnyt yhtään mitään.

4 kommenttia:

  1. Mulla on samanvärinen Feel the music-toppi, ostin sen silloin koulutuksesta :). Tykkään siitä, etenkin sen takia kun etupuoli on musta niin nuo mahamakkarat eivät näy niin selvästi kuin jos etumus olisi vihreä ;).

    VastaaPoista
  2. Näitä mahamakkaroita ei taida peittää mikään :-)
    Mun mielestä on erityisen kivaa, ettei toppi ole kokonaan musta! Tässä on nyt sitten sellainen pieni syöksykierteen vaara, että olen yllättänyt itseni haaveksimasta toistenkin housujen ostamisesta...

    VastaaPoista