torstai 17. maaliskuuta 2011

Maanantaisoturit

Tänään töistä palatessa pöydällä odotti iloinen yllätys: Kukka Laakson ja Varpu Tavin Maanantaisoturit-kirja  oli tullut! Aloin tutkia sitä saman tien, tässä tulee vähän ensivaikutelmia...

Aluksi kirjassa on käyttöohje ja luvut ”Kuka on maanantaisoturi?” ja ”Sohvaperunan muodonmuutos”. Niissä on juttua elämäntavoista yleensä, hormonitoiminnasta ja sen sellaisesta sekä tietysti siitä, miksi elintapojen muuttaminen on niin vaikeaa. Moni asia on kuin suoraan mun omista ajatuksistani: Isojen muutosten saavuttaminen vie aikaa, suunnanmuutos voi olla jotain muutakin kuin yhtäkkinen täyskäännös, itseään pitää kuunnella. Syömistä käsittelevässä osiossakin sanotaan, ettei sellaista ruokavaliota olekaan, joka sopisi kaikille maailman ihmisille. Avainsana on terveys.

Syömisosion nimi on ”Pullasorsasta cityrusakoksi”. Ensimmäisessä luvussa käsitellään hormoneja ja niiden vaikutusta elimistöön sekä syömisen vaikutusta niihin – esimerkiksi insuliiniin. Muissa luvuissa on juttua kaloreista ja niiden lähteistä, ravitsemus- suosituksista, ruoka-aineista, makeutusaineista, treenisyömisestä... Tässä osiossa Varpu kertoo oman tarinansa maanantaisoturina.

”Sohvaporsaasta sprintteriksi” –osiossa käsitellään puolen kirjan verran kahvakuula- harjoittelua. Mukana on ohjeet asentoihin ja liikkeisiin ja muutamia erilaisia harjoituksia, sekä jonkin verran leka ja traktorinrengas –tyyppisiä harjoituksia. (Terveisiä vain kotipuoleen! Täältä sitä tullaan taas, ja arvatkaa mitä sitten tehdään...) Kukan soturikertomus on tietysti tässä osiossa.

Tämä oli tosi hyvä ostos! Puolen tunnin pikaluvun jälkeen en rupea arvioimaan kirjaa kovin syvällisesti, mutta päällimmäiseksi jäi tunne, että tämä on kirjoitettu terveellä järjellä. Meinasin naputella tähän vielä sisällysluettelon, mutta otsikot eivät välttämättä kerro koko totuutta kirjasta. Asiat saattavat tuntua tutuilta, jos on seurannut Kukan ja Varpun blogeja.

Päätekstin fontti on tosi selkeää, mikä on aina plussaa. Tarkentavat tekstit ja lainaukset ovat pienemmällä fontilla ja kursiivilla, mutta kyllä senkin vielä näkee lukea ;-)

6 kommenttia:

 1. Sinä ehdit ensin. Minä olin vähän hidas tilauksen kanssa ja joudun vielä odottelemaan, että saan kirjan käteeni. :)

  VastaaPoista
 2. Hyvää kannattaa odottaa :-)

  Ahmaisin vielä illalla kirjan tarkemmin ja kokonaan, mulla on tapana lukea tämmöiset opukset ensin suht nopeasti läpi ja palata sitten aina uudelleen kertaamaan tärkeimpiä kohtia.

  Oli tosi innostavaa luettavaa! Olisin varmaan lähtenyt vielä kuntosalille kuulien kimppuun, jos se olisi ollut vielä auki...

  VastaaPoista
 3. Hmm. Onneksi takan edessa oleva rivistö on minulla käytössä vielä klo 21 jälkeenkin. Lipsahtaa nimittäin kuulailut usein pitkästi illan puolelle. :)

  VastaaPoista
 4. Niinpä niin, Outi! Kun on kunnon varusteet, niin on helppo harrastaa! Munkin varustelutilanteeni kohentuu pikapuoliin :-)

  VastaaPoista
 5. Vaikuttaa tosi hyvältä opukselta! Toivottavasti saan pian kirjastosta viestin, että varaamani kirja on saapunut =)! Ilmeisesti on niin hyvä, että kannattaisi hankkia ihan omaksi? Asiasta toiseen, tuli mieleeni, että oliskos mahdollista tehdä joku "juttu" tänne blogiisi painottuen erityisesti kahvakuulailuun ja esim. netistä löytyviin kahvakuulalinkkeihin, videoklippeihin jne. Löysin sattumalta yhden jenkkiläisen hyväsn kahvakuulasivuston, joka oli suunnattu erityisesti naisille...Mukavaa viikonloppua!
  t. tinttari

  VastaaPoista
 6. Hei tinttari, ainakin mun mielestä oli hyvä ostos! Toivottavasti se tulee pian kirjastoosi, niin pääset näkemään itse :-)
  Ajattelin lähteä kohta salille ja ottaa kirjan mukaan sinne, niin on kahvakuulien heiluttelussakin vaihteeksi jokin suunnitelma.
  Kiitos juttutoiveesta! Aiheestahan riittäisi asiaa varmaan useampaankin juttuun. Kun nyt ehtisi perehtyä sen verran, että saisi tehtyä kunnon kirjoituksen :-)
  Katsotaan!

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista